Studiemethode

De studiemethode van de Academy for Recruitment

Bij de Academy for Recruitment geloven we dat werken vanuit jouw talent het hoogste rendement oplevert. Het zorgt ervoor dat je als recruiter het verschil kunt maken. Onze taak is om je talent te ontdekken en te ontwikkelen, je uit te dagen en te prikkelen om nieuwe dingen uit te proberen in de praktijk en zo jouw eigen recruitmentstrategie te ontwikkelen. Door dingen uit te proberen, ervaringen uit te wisselen en uit je comfortzone te stappen leer je hoe jij en jouw organisatie de meeste impact kunnen maken op je doelgroep. Leren doe je niet alleen door theorie te bestuderen maar vooral door te voelen, te discussiëren, te proberen en te falen.

De trainingen van de Academy for Recruitment

In de trainingen en opleidingen van de Academy for Recruitment worden kennis en expertise van de markt gecombineerd met bewezen trainingstechnieken. Zo zetten we maximaal in op het beklijven van kennis. Leren wordt op die manier op 3 vlakken gestimuleerd; door kennisoverdracht vanuit de trainers, leren door te doen en (vooral) het leren van elkaar.

De startende recruiter kan bij de opleiding WordRecruiter de verschillende aspecten van het recruitmentvak ontdekken. We doen groepsoefeningen waarbij bepaalde (recruitment) vaardigheden ingezet moeten worden. Maar er is ook ruimte om vanuit een frisse blik zaken ter discussie te stellen. De ervaren recruiter kan bij de opleiding Recruitment Professional terecht voor een verdiepingsslag. Hier leer je om nog meer impact te maken als recruiter, of misschien wel breder, het verschil te gaan maken op de arbeidsmarkt van morgen. Durf nieuwsgierig te zijn en ontdek talloze mogelijkheden.

Praktijkgericht leren als recruiter 

De studiemethode van de Academy for Recruitment is praktijkgericht. We leren je niet alleen de theorie. We dagen je uit om zaken direct uit te proberen in de praktijk en die ervaring weer te delen  met de groep. Zo haal je het beste uit jezelf en uit de groep, houden we elkaar scherp en werken we  samen aan vernieuwing in het vak. Zo maak je tijdens de training videorecruitment samen een doelgroepgerichte recruitmentvideo.

Het flipped classroom model

In plaats van het traditionele ‘zenden’, hanteren wij het ‘omgedraaide klas’ model. De klassikale instructie wordt online aangeboden en doet de deelnemer thuis. Tijdens de training wordt vooral ingegaan op de praktische toepassing en gaan we vooral veel doen. De lestijd wordt op deze manier efficiënter gebruikt.

Blended learning

Zoals de naam al zegt is blended learning een mix van verschillende leerstijlen. Iedereen neemt op een andere manier kennis in zich op. En daarnaast is bewezen dat als je een bepaald onderwerp op verschillende manieren te horen, zien of voelen krijgt dat je het sneller opneemt in je lange termijn geheugen. Bij deze leervorm combineer je een e-learning met het traditionele trainen. Dit wil zeggen:

  • Flexibiliteit;
  • (Kosten)efficiënt;
  • Toegankelijk;

Overige leervormen

Buiten de blended learning vorm en het Flipped classroom model heeft de Academy for Recruitment nog verschillende andere leervormen en trainingstechnieken. Wanneer je een maatwerk of incompany-traject afneemt kun je samen met ons learning and development domein je eigen mix van stijlen bepalen die het beste bij jouw organisatie past.

Ben je benieuwd naar onze trainers